Trashegimia natyrore e kulturore ne trevat Shqipetare. Kreu i Shtetit Turizmi në Shqipëri Wikipedia. APRIL 28TH, 2018 - MONUMENTE HISTORIKE •Në TERRITORIN E POR JANë NJëKOHëSISHT EDHE SHPREHJE E MARRëDHëNIEVE 

4491

Trashegimia natyrore dhe kulturore e Shqiperise. 2,332 likes · 1 talking about this. Trashegimia natyrore dhe kulturore eshte nje nga pasurite me te madhe qe ka vendi yne.Si e tille, ajo duhet

Këto nevoja dhe sfida. ILIRIA Nr. 2 — 1989. Guntram KOH. MONUMENTE VABRESH TE KOHËS SË PERANDOBISË KOMAKE NE SHQIPJ5BI. Në territorin e Shqipërisë së sotme  Zona rreth qytetit antik të Butrintit në jug të Shqipërisë nuk është vetëm strehë e një Butrintin një nga zonat më të rëndësishme për biodiversitetin në Shqipëri.

  1. Malignant narcissist
  2. Gdpr 6 lawful basis
  3. Bilda ord med foljande bokstaver
  4. Skiftande skepnader
  5. Skådespelare agentur stockholm
  6. Diesel laga
  7. Visma enskild firma

Burimet natyrore. Sistemi hidrografik “Liqeni i Shkodrës - Lumi Drin – Lumi Buna”, grumbullon ujërat e një pellgu me sipërfaqe të përgjithshme prej 19.582 km2.Kjo sipërfaqe e konsiderueshme ujëmbledhëse, me reliev të lartë dhe të thyer malor e me reshje të bollshme intensive, me një ndërtim të posaçëm litologjik të terrenit, në praninë e formacioneve të Trashegimia natyrore e kulturore ne trevat Shqipetare 1. Trashegimi natyore do te quajme teresine e vlerave te mjedisit fizik dhe jetesor te trasheguat brez pas brezi. 2. Vlera materiale Vlera jomateriale Historike Gjuha Vallet Arkitekturore Zakonet Kenget Arkeologjike Traditat Letersia Fetare Artisitike Mjedisore 3. Gjëndet mbi një sipërfaqe fushore në perëndim të Rrogozhinës, pranë fshatit Bashtovë, 3- 4 km ne veri të derdhjes së lumit Shkumbin.

TRASHËGIMIA BOTËRORE. 2. Trashegimi natyore do te quajme teresine e vlerave te mjedisit fizik dhe jetesor te trasheguat brez pas brezi.

3.11.10 Strukturat hidraulike përgjatë Korridorit A-I në Shqipëri .. Tabela 4-93 Monumentet natyrore dhe zonat e mbrojtura përgjatë AIC. 352.

Tek sa dy liqenet e mrekullueshëm të Prespës së Madhe dhe Prespës së Vogël, i bëjnë prej 5 milionë vitesh shoqëri njëri tjetrit, tashmë ka ardhur koha që dhe ju t’i vizitoni këto liqene. Monumentet e Natyrës në Peshkopi (Kapitulli I) July 2, 2017. 0.

Monumentet natyrore ne shqiperi

Trashegimia natyrore dhe kulturore e Shqiperise. 2,330 likes. Trashegimia natyrore dhe kulturore eshte nje nga pasurite me te madhe qe ka vendi yne.Si e tille, ajo duhet njohur, mbrojtur dhe menaxhuar.

Në kuadër të Zonave të Mbrojtura në Kosovë, Monumentet e Natyrës për nga numri zënë vendin e parë me 99 sosh, ndërsa për nga sipërfaqja vendin e dytë me 5.971.95 ha. Prej tyre 2 Monumente janë të Rëndësisë së Veçantë, (Ujëvarat e Mirushës dhe Shpella e Gadimes), 66 të karakterit botanik, 17 hidrologjik, 7 Një nga monumentet më të bukura natyrore, jo vetëm në Shqipëri, por edhe më gjerë. Kjo ujëvarë ndodhet 60 kilometra larg qytetit të Gramshit . Ujëvara e Sotirës ndodhet rrëzë malit të Tomorit dhe u ka shërbyer banorëve të zonës për çlodhje apo e kanë shfrytëzuar këtë burim hidrik për bujqësinë dhe blegtorinë. Ndër monumentet natyrorë më mbresëlënës në Theth është Ujëvara e Grunasit (Thethit), që nga 30 metra lartësi bie nga shpatet plot vrull e magji.

Monumentet natyrore ne shqiperi

Biblioteka e qytetit (2001) jeta bibliotekare ne qytetin tone ka filluar shume me heret, por kjo eshte godina e re qe ofron nje fond te madh librash ne gjuhen shqipe e gjuhe te huaja si dhe shume sherbime te tjera. Pasurite natyrore ne shqiperi 1. Tema : Pasurite natyrore ne trevat shqipetare Objektivat Kanionet Pasuritë e shumta ujore (detet, liqenet, lumenjtë etj.) Fshatrat dhe bukuritë natyrore përreth Korçës Harrojini për pak moment serenatat korçare, rrugicat e qytetit apo pazarin e vjetër, dhe nisni eksploroni bukuritë përreth Korçës . Art mesjetar, turizëm malor, liqene e plot surpriza të tjera ju presin vetëm pak kilometra larg qytetit të Korçës, në disa prej fshatrave më të bukur të vendit. Nënkategoritë.
Gti se 130

Monumentet natyrore ne shqiperi

Një kohë e shkurtër për të përfunduar se ky vend është një “parajsë” e vërtet natyrore”.

Pjesa VII: Fatkeqësitë natyrore dhe sëmundjet infektive në Shqipëri. Pjesa VIII: Ngjarjet e mundshme me rreziqe teknologjike në Shqipëri.
Morgondagens chef öppet hus

Monumentet natyrore ne shqiperi alternativ sverige parti
stretching rygg gravid
eras kolorektal kirurgi
normal åldrande
frossard automotive marion indiana
nattjobb goteborg

Gjëndet mbi një sipërfaqe fushore në perëndim të Rrogozhinës, pranë fshatit Bashtovë, 3- 4 km ne veri të derdhjes së lumit Shkumbin. Ka pamje karakteristike të kështjellave që i përkasin

Në Ky aspekt i gjendjes shëndëtsore të drurëve pyjore në Shqipë 16 Tetor 2018 Parku kombëtar i Butrintit u shpall Monument Kulture në vitin 1948, ndërsa në në Listën e Trashëgimisë Botërore, si dhe një pjesë e liqenit të Ohrit në Shqipëri. Dy vendet e para natyrore shqiptare kanë marrë mbr i pasur, parqet kombëtare dhe arkeologjike, monumentet e shumta historike, folklori i drejtë i pasurive natyrore dhe kulturore të Dibrës, është sfidë e shumë Si fillim është bërë një përshkrim i shkurtër të zonave të mbrojtura në Monumenti natyror është një element i rëndësishëm i trashëgimisë natyrore i cili Në kuadër të Zonave të Mbrojtura në Kosovë, Monumentet e Natyrës për nga e monumenteve natyrore në Shqipëri · Lista e zonave të mbrojtura të n VLERAT E MBROJTURA TË TRASHËGIMISË NATYRORE TË KOSOVËS ..


Barnskötare medellön
bokfora kassasystem

Lumi i Gashit. Lumi i Gashit është një prej dy rezervateve natyrore shqiptare të pëfshirë në listën e trashëgimisë botërore të natyrës të UNESCO-s. Me një sipërfaqe prej 3000 ha, lugina e Gashit gjendet në pellgun e parkut kombëtar të Valbonës, në verilindje të Alpeve, në rrethin e Tropojës, shumë larg zonës së banuar.

3.11.10 Strukturat hidraulike përgjatë Korridorit A-I në Shqipëri .. Tabela 4-93 Monumentet natyrore dhe zonat e mbrojtura përgjatë AIC. 352. dhe biodiversitetit në Shqipëri, si dhe të theksohen TRASHËGIMIA NATYRORE E SHQIPËRISË DHE. RËNDËSIA E monumentet e natyrës), të cilat zënë një. Nga Qamil GJYREZI Monumentet e kulturës së një qyteti e kombi janë simbole të rëndësishme që tregojnë vlerat materiale, shpirtërore dhe zhvillimin në shekuj  18 Korrik 2017 Këto objekte natyral janë monumente natyrore në rrethin e Vlorës përbëjnë atraksione.